Så du vill bli pokerproffs och flytta till Vegas? Del 82

Las Vegas

Du behöver frisk luft. Men det finns ingen frisk luft inne på ett kasino. Även om luftkonditioneringen sprutar ut extra syre i lokalen.

http://www.pokerlistings.se/sa-du-vill-bli-pokerproffs-och-flytta-till-vegas-del-81-2679832

Du går snabbt till toaletterna på jakt efter iskallt vatten att skölja ansiktet med. På vägen dit är allting suddigt, människor du möter, människor du går förbi, och dina tankar.

Efter några liter vatten i ansiktet känns det bättre. Du struntar i att gå ut ur kasinot för lite frisk luft och går istället tillbaka och hämtar dina marker.

När du kommer fram till cagen så hamnar du bakom Rich. Kvinnan i cagen räknar hans marker. Chip står bredvid och ser glad ut.

”Time for dinner.” säger han. Du funderar på om det är en fråga eller en order. Sedan går funderingen tillbaka till vad Chip kommer att ha till försvar efter att ha struntat i alla regler ni kommit överens om.

När även du växlat ut går Chip iväg. Rich går efter, och så gör du. Ni tar rulltrappan upp och Chip leder er till Jean Georges Steakhouse.

Chip beställer tre Bellini. Det är champagne med persikopuré som blivit er nya standard. Dagens vinst räknas ut och delas upp. Chip är på ett stråland humör och vill skåla så att glasen klirrar. 

Chip och Rich babblar på, om det gamla vanliga, fishes, bitches and hoes. Du sitter mest tyst. Förrätten är god, men du sitter och fokuserar på dina argument och det kommande samtalet.

I vanliga fall vill Chip alltid ha en utvärdering av dagens spel. Men det verkar han inte vilja ha nu. Varmrätten kommer vilken sekund som helst och fortfarande inte ett ord.

Du harklar dig och tar till ord.

”So, should we evalute todays game?”

De vill de andra också. Chip börjar, såklart, med att säga att det är väldigt viktigt att ni spelar som överenskommet, att ni är ett lag, och lite mer av samma sak.

Rich och du nickar och håller med. Du hinner precis tänka att det här går ju bra, innan Chip tittar på dig och säger att du spelade väldigt dåligt, att det kostar er alla pengar, och att du måste skärpa dig.

Du blir mållös. Du bara tittar på honom utan att kunna säga ett ord. Du har en bit bröd i munnen men hakan har fallit ned och brödet hade trillat ut om inte den undre tandraden stoppa det. Det blir tyst. Det tar några sekunder innan du lyckas formulera dig.

”Me?”

”Yes. You!”

Du tittar på Chip och ser att han är helt allvarligt. Du tittar på Rich och han nickar medhållande.

”What?”

Chip förklarar att det var väldigt dåligt av dig att gambla mot proffset i maskin.

Du protesterar och säger att det är bestämt att ni ska göra det som en del i planen för att driva upp spelet. Chip ska precis säga något när du kommer på flippen som du vann i första potten och avbryter honom.

”You liked it when I flipped and won the first hand I played. You smiled and did thumbs up. So when i win a flip it is good and when I lose a flip it is bad?”

Rich tar plötsligt till orda och säger att det var en bra flipp för att det var en bra situation. Mot proffset på tilt var det en dålig situation för att han var på tilt och ville gambla och försöka dubbla upp. Efter den potten så kom han ur tilten och spelade bra.

Chip och Rich bryter av varandra i en fem minuters föreläsning om hur olika situationerna var och att du måste skärpa dig.

Vilka jävla idioter är det enda du tänker. Så uppenbart att de bara är sura för att du torskade flippen.

Varmrätten kommer in. Du skär upp en fet bit av din T-bone Steak med den feta kniven som kom till. När du sätter tänderna i köttet kommer du på att Rich inte ens var vid bordet vid den första flippen.