Jag har inte bacillskräck men

EPT Chips

Det finns vissa saker som borde vara förbjudna vid ett pokerbord. Dagstidningar, chips och lössnus är tre sådana saker.

Allt som märker kort borde vara förbjudet. Trycksvärta på korten är inte bra och lössnus är rent ut sagt äckligt. Folk som äter chips och ostbågar är inte riktigt lika illa, men desto värre för dem själva då spelmarker är smutsiga.

Det finns få saker i världen som jag kan tänka mig som har fler baciller per kvadratmillimeter än spelmarker.

Folk tar i dem med sina nikotinimpregnerade fingrar, folk snyter sig i näven och rifflar sedan markerna, och det kryllar av spanska grisar som verkar tycka att det är omanligt att tvätta händerna efter att de lättat på trycket.

Det första jag gör efter att ha cashat ut är att gå och tvätta händerna. Det borde du också göra.

Sedlar och mynt kan gå runt en del, men det är ingenting jämfört med spelmarker. Folk pillar på dem konstant och skickar dem fram och tillbaka mellan varandra många gånger per kväll, varje kväll.

Spelmarker blir otroligt grisiga efter ett tag. När jag har haft klubbar har det alltid varit ett problem. Tvätta dem i diskhon med diskborste och diskmedel fungerade knappt för att de var så smutsiga, och det tog för lång tid. Vi körde in dem i diskmaskinen vilket fungerade bättre ur renlighetssynpunkt. Men det är svårt att fylla hela diskmaskinen full med marker.

Att blanda med vanlig disk kändes väldigt ohygieniskt. Det tog alltså lång tid och var rätt dyrt att tvätta spelmarker i diskmaskinen. Framförallt behövs de nästa dag. En välskött klubb har så många marker att de kan tvätta dem emellanåt utan att det märks för kunderna.

Om de inte tvättas lär kunderna märka det. Nere i Down Down Vegas fanns det förut riktigt nedgångna kasinon. De tvättade inte markerna lika ofta som på stripen. Och i vissa fall tror jag inte att de gjorde det överhuvudtaget.

Där var det mer regel än undantag att markerna antog en mörk ton, blåa marker blev mörkblåa, gröna blev mörkgröna, vita blev gråa och så vidare.

Binion´s var sunkigt och så var deras marker. De såg ut som om de hade leverfläckar allihopa. Svarta intorkade smutsfläckar var mer regel än undantag.

De var också så gamla att kanterna var avskavda. Markerna var runda i kanterna och allmänt skrovliga, och hade som sagt stora svarta leverfläckar. Men de hade nog varit både rena och hela när Binion´s en gång i tiden öppnade.

Någon gång på vägen hade de fyllt på med nyare marker så det var helt omöjligt att riffla då markerna hade olika form.

Alla européer blev förkylda i down town under WSOP. Det var allmänt vedertaget bland oss att det berodde på den dåliga luftkonditioneringen. Beviset var att ingen blev förkyld på Bellagio där det fanns en ny och bra luftkonditionering.

Många stängde av luftkonditioneringen på Binion´s för att slippa bli förkylda. De lyckades rätt bra, men jag tror mer på att anledningen var att de utsattes för mindre bakterier från systemet.

Det var baciller som gjorde alla förkylda, och ingenting annat. Down town var smutsigt och det kryllade av grisar.

På stripen på lyxhotellen tvättade nästan nio av tio händerna efter ett toaletbesök. I down town låg siffran på runt femtio procent.

Sedan har du på det spelmarkerna som aldrig tvättades som sagt.

Jag gillar att äta vid pokerbordet. Varför slösa bort tid liksom? Men aldrig att jag äter med händerna. Om jag äter en hamburgare eller smörgås så använder jag alltid en servett. Det borde du också göra.

Ofta ser jag tomtar som äter pommes frites vid pokerbordet. De rifflar sina marker, tar en pommes frites med fingrarna, doppar den i ketchup och trycker i sig med stort välbehag.

Inte sällan slicker de av fingrarna för att sedan upprepa proceduren.

Det är så du blir sjuk. Men det kanske inte gör så mycket när man är en neandertalare?